4000 yıl önce ön Türkler İstanbul'da devlet kurmuşlar

Ön Türk Akademisi İstanbul-Maltepe Konferansı

***Tarihimiz Hunlardan başlamadığı gibi Tarihteki Türk adlı ilk devlet de Gök-Türkler değildir. Anadolu'daki tarihiniz 8 bin yıl kadar geri giderken Orta Asya ve Altaylardaki bilinen tarihi geçmişimiz bu kadar eski değildir.

***İstanbul merkezli Doğu Roma Devletinin kuruluşu MÖ 657 tarihindedir.

(Doğu Roma Devletin adı, Bizanstion şehrin adıdır.) Oysa Doğu Roma-Bizanstion'dan 1500 sene yani 4000 yıl önce ön Türkler İstanbul'da devlet kurmuştur.

4000 yıl önce İstanbul'daki Türk devletinin adı ASTAN-BOLIQ:İSTANBUL (Bolıq: Şehir/kent).

Bilge Atatürk, şehrin adını 1930 larda Bizanstion ya da Konstantinopolis'ten İstanbul'a çevirmesi tesadüf değildir.

Beşiktaş'ta ki Metro kazılarının ortaya çıkarttığı Kurganlar Astan-Boliq devletine aittir.

Dünya'da Atalarına Kurganı sadece Türkler ve Moğollar yapmıştır.

***Osmanlı Devleti gerçek bir Türk devleti olabilseydi, büyük çoğunluğunu Roma imp. nun değiştirdiği eski Türk yer isimlerini araştırıp, (600 yılda da) bulup, Atatürk gibi ortaya çıkartsaydı, bugün Türkiye'nin yer isimlerinin tamamı Türk isimleri olurdu.

Ancak öyle yapılmadığı için pek çok yer adı, sonradan Ermeni, Doğu ve Batı Roma Devletinin koydugu isimlerle anılmaktadır.

Bunların Türkçeleşmesi şarttır (eğer hala Türk devletiysek yani...).

***Erzurum-Aşkale de ve Ordu ilimizde bulunan İskit Taşbabaları, yine Beşiktaş kurganları, Erenkoy Yazıtı, Hakkari'den Denizli'ye, Muğla'dan Ankara Güdül kaya resim alanına kadar bulunan Petroglifleri, Taşbabalar, Balballar Kaya Resimleri ve Yazılar ortaya çıkardı ki;

Türkler Anadolu'ya 1071 de gelmedi, 1071'de geri döndü. Zaten Ermeni tarihçi meşhur Genceli Kiragos da bunu böyle yazmış 10 ciltlik Ermeni Tarihi adlı eserinde. Ermeni ve diğer kaynaklardan 1241-1265 yılları arasında yazdığı eserinde KİRAGOS; "1071 de İskitler Anadolu'ya geri döndü demektedir." Bakın Ermeni Tarihçi diyor.

Dikkat lütfen!

***Anadolu'yu çivi yazısıyla tanıştıran Asurlulardı. Asur kralının Anadolu'ya yaptığı seferleri anlattığı Şartamhari Raporu bize ön Türkler ve Anadolu'daki diğer şehir devletleri hakkında bilgi vermektedir.

Yine Mari Yazıtları da önemli bilgi vermektedir. Asur Yazıtlarına göre MÖ. 6.yy da Anadolu, Suriye, Filistin ve bugünün İsrail'i dahil, İsa'nın doğduğu şehirler bile Saka-İskit Konfederasyonu'na aittir.

Hatta MS. 4.yy da yazılan HIRİSTİYANLARIN eserlerde dahi Anadolu İskit'tir diyor iken; bize 1071'de geldiniz diyen kim?...

***sümer çivi yazılı tabletlerine göre Tarihteki ilk SOSYALİST DEVLET rejiminin mucidi Türkçe konuşan Sümerlerdir.

Teokratik Sosyalizm ya da Mabed Sosyalizmini icad eden Sümerler aynı zamanda tarihteki ilk LAİK DEVLET sistemini de kurmuşlardı.

MÖ 2650-2550 yılları arasına tarihlenen Er Sülaleler ll devrinde, Sümer kentlerinde Din ve devlet işleri birbirinden ayrılarak DÜNYA TARİHİNDE İLK LAİK DEVLET REJİMİNİ kurmuşlardı.

Din ve devlet işlerini ayıran Sümerler, LUGAL unvanı taşıyan krallar, sadece devlet işleri ile ilgilenip, din işlerini RAHİPLERE bırakmıştır.

DİKKAT!

Biz de bugün cahilll sofular tarafından şeriat çığlıkları atılıyor oysa 4600 yıl önce SÜMERLER LAİKLİK şart demiş ve Avrupa da bunu benimseyip, kalkınmış.

Yine TARİHİN İlk yazılı kanunlarını meydana getiren de TÜRKÇE KONUŞAN SÜMERLERDİR.

1-Urukagina kanunları (MÖ 2375 ler)

2-Ur-Namnu kanunları (MÖ 2060 lar)

3-Ana-İttuşu kanunları (MÖ 2060-1960)

4-Lipit-İştar kanunları. (MÖ 1900) kaleme alınmış kanunlardır.

MÖ 1750 lere tarihlenen ve Sümerlerin devamındaki Babillilerin (Bağdat'ın Basra körfezine yakın güney doğusundaki) Babil kralı Hammurabi'ye ait olan ve onun adını taşıyan Hammurabi kanunların ilham kaynağı işte bu Sümer kanunları olmuştur.

 

Sakalar İskitler(Gizlenen Eski Anadolu Halkı)

@Saka_larr

Ön Türk Akademisi İstanbul-Maltepe